În perioada 3-5 septembrie, a avut loc a doua reuniune a consorţiului care dezvoltă proiectul “Strategia Dunării” pe baza conceptului dezvoltare sustenabilă, prin creşterea capacităţii administrative.
Întâlnirea a avut loc la Universitatea de Stat din Ljubljana Facultatea de Administraţie Publică. La întâlnire au participat oameni de ştiinţă, profesori universitari şi cercetători ştiinţifici din cele 7 ţări reprezentate: Germania, Slovenia, Ungaria, Slovacia, Bulgaria, Franţa şi România prin Universitatea Lucian Blaga şi Fundaţia de Perfecţionare Profesională în Administraţia Publică din Sibiu, precum şi Universitatea Babeş-Bolyai -Cluj.
După o analiză profundă a situaţiei existente şi a posibilităţilor depistate, privind capacitatea administrativă de a genera “valoare adaugată” la nivelul fiecărei organizaţii, au fost definitivate, în unanimitate, trei documente definitorii: cadrul logic, programarea activităţilor şi curricula cursurilor.
În acest context pentru spaţiul administrativ dunărean, în structura cursurilor de bază se regăseşte ca punct distinct conceptul de dezvoltare sustenabilă la nivel local prin aplicarea Sistemului Integrat de Management – S.I.M, idee promovată cu succes la nivelul judeţului Braşov şi oferită ca sprijin logistic şi administraţiilor locale/raionale din Republica Moldova.
Desigur curricula cuprinde în structură şi alte puncte privind Managementul Strategic, Managementul Proiectelor, Managementul Calitatii etc.
După programarea acceptată de toţi participanţii, primele seminarii se vor realiza încă în acest an la Budapesta – Management Strategic si Ljubljana Slovenia sau Vidin Bulgaria – Managementul Proiectelor, în perioada noiembrie -decembrie 2012.
În perioada 3-5 septembrie, a avut loc a doua reuniune a consorţiului care dezvoltă proiectul “Strategia Dunării” pe baza conceptului dezvolta