Complexul Energetic Oltenia se confruntă cu un deficit de fronturi de lucru. Pentru a se soluţiona această problemă s-a aprobat angajarea a 30 de persoane ce deţin terenuri în spaţiile de excavare, distanţa de la excavator până la gospodării fiind foarte mică, de nici 200 de metri. Liderul de Sindicat de la Minerul Rovinari-Pinoasa, Marin Golea, a precizat că speră că aceste angajări să aibă loc cât mai repede, EMC Rovinari confruntându-se cu un deficit de personal direct productiv.
Colegiul Director al CE Oltenia se va întruni astăzi pentru a soluţiona problema exproprierilor, asta în condiţiile în care în anumite cariere pe frontul de lucru, distanţa dinte excavator şi gospodărie este şi de 200 de metri. Surse din CE Oltenia au precizat că este posibil ca în urma discuţiilor ce vor avea loc să se aprobe angajarea a 30 de persoane la EMC Rovinari, lucru ce trebuia realizat mai demult după cum au şi existat promisiuni. În prezent, EMC Rovinari se confruntă cu un deficit de personal direct productiv, lucru recunoscut de altfel chiar şi liderul de sindicat Marin Golea. Carierele din Jilţ sau Roşia sunt alte subunităţi aflate în subordinea Diviziei Miniere la care trebuie rezolvată problema fronturilor de lucru şi a exproprierilor. Surse din companie au declarat că aceste cariere au nevoie urgentă de fronturi de lucru, de spaţii de haldare şi asta ca urmare a faptului că distanţa dintre zona de excavare şi gospodării este, de la o zi la alta, tot mai mică, de mai puţin de 500 de metri.
Golea: „Nu avem fronturi de lucru”
Preşedintele Sindicatului Minerul Rovinari Pinoasa, Marin Golea, consideră că exproprierile trebuiau realizate mai demult, încă de acum doi ani. „Avem probleme mari cu deschiderea carierelor, a fronturilor în avans, avem nevoie de descopertă ….CE Oltenia face eforturi să ne sprijine cu cele necesare, dar nu e suficient. Cetăţenii ce v