Discuţiile de la finalul săptămânii trecute, prin care au fost împărţite colegiile electorale în USL, au clarificat situaţia acestora în Transilvania şi Banat.
Sfârşitul săptămânii trecute a însemnat, pentru USL, împărţirea colegiilor electorale din teritoriu în vederea alegerilor parlamentare din noiembrie. Acest lucru ar trebui să înăbuşe din faşă scandalurile dintre formaţiunile politice din USL. După „Tratatul de la Murighiol" luptele se vor duce în interiorul partidelor, pentru a avea cei mai buni candidaţi pentru fiecare colegiu electoral. Fiecare alianţă din cadrul USL îşi va păstra colegiile deja câştigate.
UNPR pierde un parlamentar la Timiş
La Timiş, PSD şi PNL şi-au primit colegiile electorale pe care vor candida. Din cele 14 colegii, opt au ajuns la PSD şi şase la PNL. PC şi UNPR vor primi fiecare câte un colegiu electoral. „UNPR va avea un colegiu, dar nu-i obligatoriu unul anume", a declarat preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin. El este contrazis de „Tratatul de la Murighiol", care prevede că actualii parlamentari USL îşi păstrează colegiile. La Timiş există însă o problemă: UNPR are doi parlamentari şi va trebui să renunţe la unul dintre ei. Lupta se dă între deputaţii Maria Barna şi Claudiu Ţaga. La alegerile parlamentare din 2008, Claudiu Ţaga, deşi a fost clasat pe locul patru în colegiul său electoral, a ajuns deputat la a doua redistribuire cu numai 1.139 voturi. La alegerile din decembrie, se pare că cel sacrificat va fi chiar Ţaga, care va deveni consul general în Serbia, la Consulatul României de la Vârşeţ.
La Arad, împărţire frăţească
La Arad, Alianţa de Centru Stânga şi Alianţa de Centru Dreapta şi-au împărţit colegiile în mod egal: cele două formaţiuni politice vor avea câte cinci candidaţi în colegiile parlamentare din judeţ. Alianţa de Centru Dreapta, formată din PNL şi PC, a primit dreptul de a-şi dese