Generaţia Y, adică tinerii născuţi după anul 1980, începe să îşi facă apariţia tot mai mult pe piaţa muncii
Sunt persoane curioase, adaptabile, muncesc mult şi vor să avanseze rapid în carieră, dar urăsc structurile ierarhice clasice
La locul de muncă, tinerii Y sunt dinamici şi vânează constant oportunităţi de creştere şi dezvoltare profesională
Sunt curioşi, adaptabili, vor să avanseze şi să aibă succes rapid, muncesc mult, dar urăsc structurile ierarhice clasice. Sunt născuţi în preajma Revoluţiei, iar sociologii îi numesc generaţia "google", "iGeneration" sau "millenials". Este vorba despre persoanele din generaţia Y, adică tinerii născuţi după anul 1980, care încep să îşi facă apariţia tot mai mult pe piaţa muncii.
Generaţia Y este o generaţie foarte numeroasă la nivel mondial, unele studii afirmând chiar că numărul acestor tineri născuţi între anii 1980 şi 2001 ar fi dublu faţă de numărul celor din generaţia anterioară, X, iar acest fapt este datorat în mare parte creşterii explozive a populaţiei, înregistrată după anii '90.
Pentru a vedea care este locul acestora pe piaţa muncii şi cum se comportă la locul de muncă, comparativ cu generaţiile anterioare, Curierul Naţional a stat de vorbă cu specialişti în domeniul resurselor umane.
"Ca şi caracteristici socio-culturale general acceptate, "Millenials", "iGeneration" sau "Google Generation" pot fi caracterizaţi ca fiind adaptabili, open-minded, creativi, globali, îmbrăţişează diversitatea, sunt interesaţi de tehnologie, având o puternică dorinţă de informare şi curiozitatea de a experimenta şi cunoaşte. La locul de muncă, reprezentanţii Generaţiei Y se dovedesc a fi flexibili, atipici şi ingenioşi, având nevoie de instrucţiuni şi o imagine clară asupra rezultatelor dorite şi a ceea ce trebuie făcut pentru a îşi îndeplini sarcinile performant şi fără să protesteze", a expl