Magistratul Ion Marin, judecător la Tribunalul Gorj, a fost declarat oficial şi irevocabil colaborator al fostei Securităţi, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat în acest caz. CNSAS a descoperit că în vremea când era doar sculer matriţer la o întreprindere din Tg-Jiu, Marin, sub numele conspirativ „Laleaua”, a pus la dispoziţia securiştilor propria casă pentru ca aceştia să se întâlnească aici cu informatorii. Pentru ospitalitatea sa, judecătorul a fost de fiecare dată remunerat, dovadă fiind chiar chitanţele semnate de acesta.
Marin şi-a pus casa la dispoziţia Securităţii
Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a cerut, în anul 2009, Curţii de Apel Bucureşti să constate calitatea de colaborator al Securităţii a magistratului gorjean Ion Marin, care, în perioada 1987-1988, a pus la dispoziţia organelor de securitatea garsoniera pe care o deţinea pe Aleea Plopilor din municipiul Tg-Jiu. Pe atunci Marin era sculer-matriţer la IATCCR (actual Artego), urmând în acelaşi timp şi cursurile Facultăţii de Drept din Cluj-Napoca. El a fost recrutat în calitate de „gazdă casă de întâlnire”, semnând un angajament şi primind numele cospirativ de „Laleaua”. Cel care l-a racolat pe Ion Marin a fost colegul său de facultate, lt. maj. Ion Păducel, care, între 2004-2008, a fost consilier judeţean din partea PRM, iar după aceea, profesor la o universitate particulară din Târgu-Jiu. În calitate de lucrător al Securităţii, Păducel făcea periodic rapoarte către conducere, cerând să-i fie alocate câte 400 de lei pentru a-i plăti lui Marin, acesta semnând la primirea banilor chitanţe olografe, în care preciza că a fost remunerat pentru „rezolvarea unor sarcini pe linie de Securitate”.
Cu toate că aceste dovezi existau în dosarul depus de CNSAS la Curtea de Apel Bucureşti, instanţa a respins acţiunea ca neîntemeiată, în anul 20