Deşi au fost vehiculate informaţii în presă conform cărora Sorina Plăcintă ar fi urmat să candideze pentru un mandat de parlamentar din partea PNL în Suceava, Plăcintă a anunţat azi că nu va face acest lucru. Sursa: AGERPRES
În luna iunie, la puţin timp după căderea guvernului Ungureanu, aceasta a demisionat din PDL pentru a se înscrie în PNL.
Mutarea sa la liberali a iscat un adevărat scandal în USL. Astfel, liderul PSD, Marian Oprişan, a declarat că decizia de a o primi în PNL pe fosta senatoare PDL Sorina Plăcintă aparţine organizaţiei liberale din Vrancea, care ar trebui "să se spele pe cap" cu aceasta.
"Este o decizie a organizaţiei Vrancea a PNL. Cred că nici preşedintele Antonescu nu a ştiut de această chestiune. PNL Vrancea nu are decât să se spele pe cap cu doamna Plăcintă pentru că eu, ca cetăţean, ca şef al administraţiei publice judeţene, ca vicepreşedinte al PSD, nu aş fi acceptat niciodată o soluţie atât de proastă, pentru că ea vine în contradicţie cu voinţa cetăţenilor judeţului Vrancea pentru că această doamnă şi partidul pe care l-a reprezentat până de curând au făcut foarte mult rău cetăţenilor judeţului Vrancea", a spus atunci, Marian Oprişan.
În acelaşi timp, există informaţii conform cărora Honorius Prigoană ar urma să candideze pentru un post de deputat, urmând a se stabili care este colegiul unde are cele mai mari şanse, precizează Mediafax.
Şi ministrul delegat pentru relaţia cu Dialog Social, Liviu Pop a declarat că se gândeşte la o candidatură pentru alegerile parlamentare, din Maramureş la alegerile parlamentare.
"Sunt şanse foarte mari să candidez. Lucrul acesta îl voi decide în foarte scurt timp," a declarat Pop într-un interviu pentru NewsIn. "Chiar dacă aş candida la alegerile din 9 decembrie şi aş fi ales şi mi s-ar propune postul de ministru pentru Dialog Social, l-aş accepta. Strategia pe care am făcut-