Condamnată în repetate rânduri că ar fi responsabilă de kilogramele în plus, pâinea altă nu este chiar atât de nocivă pentru organism pe cât o descriu unii nutriţionişti, arată un studiu recent.
Cercetătorii de la Fundaţia Britanică de Nutriţie spun că acest tip de pâine nu este inferior celei integrale, deoarece şi pâinea albă este o sursă importantă de vitamine şi minerale, scrie Daily Mail.
Cotidianul britanic scrie că în ultimele două decenii, medicii au avertizat în repetate rânduri cu privire la pericolele asociate consumului de pâine albă, printre care se numără stările de oboseală, durerile de stomac, balonările, dureri de cap şi kilogramele în plus. Total greşit, precizează oamenii de ştiinţă britanici.
În plus, studiul recent distruge cu această ocazie încă un mit: numărul în creştere de persoane alergice la grâu este doar o „invenţie” a nutriţioniştilor. Conducătoarea echipei de cercetări, dr. Aine O'Connor, susţine că, în realitate, grâul nu este un alergen puternic şi doar puţine persoane au sensibilităţi de acest gen.
Principala problemă a pâinii albe este asocierea corectă cu alimentele mâncate la aceeaşi masă, afirmă experţii britanici, care însă nu fac recomandări în ce fel de combinaţie aceasta este un aliment valoros şi în care nu.
Condamnată în repetate rânduri că ar fi responsabilă de kilogramele în plus, pâinea altă nu este chiar atât de nocivă pentru organism pe cât o descriu unii nutriţionişti, arată un studiu recent.
Cercetătorii de la Fundaţia Britanică de Nutriţie spun că acest tip de pâine nu este inferior celei integrale, deoarece şi pâinea albă este o sursă importantă de vitamine şi minerale, scrie Daily Mail.
Cotidianul britanic scrie că în ultimele două decenii, medicii au avertizat în repetate rânduri cu privire la pericolele asociate consumului de pâine albă, printre care se numără stăr