Soarta viitorului Institut Regional de Oncologie este incertă. Poate şi din cauza indeciziei autorităţilor locale, care au amânat procesul de predare - primire al imobilului de pe Calea Torontalului, unde urma să înceapă construcţia viitorului Institut Regional de Oncologie, Ministerul Sănătăţii rămâne rezervat. Consilierul prezidenţial Virgil Păunescu spune că e greu de crezut că în perioada următoare se vor găsi de la buget banii necesari pentru investiţiile majore legate de realizarea acestui obiectiv.
Deocamdată, doar un studiu de fezabilitate
Teoretic, construcţia viitorului Institut Regional de Oncologie, pe amplasamentul a ceea ce se voia a fi noul Spital Municipal Timişoara, pe Calea Torontalului, putea fi demarată încă de acum trei ani, când intra în vigoare H.G. 1521/2009, care aproba înfiinţarea acestui institut. Investiţia a fost, însă, blocată timp de trei ani, din cauza neînţelegerilor unor autorităţi locale de resort.
Pe parcursul ultimului an, TIMPOLIS a tras mai multe semnale de alarmă cu privire la situaţia aberantă legată de blocajul investiţiei, cauzat de întârzierea transferului imobilului de la Primăria Timişoara la Direcţia de Sănătate Publică Timiş. Această tărăgănare a procesului de predare - primire a imobilului a fost cauzată de neînţelegeri instituţionale, legate de materiale de construcţie în valoare de 300.000 de euro, dispărute din imobil, în condiţiile în care niciuna dintre instituţiile implicate în transfer nu a vrut să-şi asume lipsa de inventar.
Abia în noiembrie 2011 a fost semnat protocolul pentru transferul clădirii viitorului Institut Oncologic de la Primărie la Direcţia de Sănătate Publică Timiş. Era însă prea târziu pentru a mai convinge Ministerul Sănătăţii. Banii alocaţi de minister, 1.000.000 de lei, pentru elaborarea documentaţiilor tehnic-economice pentru acest obiect