Aproximativ 50 de persoane din judeţele Constanţa şi Tulcea au fost chemate la audieri, în ultimele zile, la sediul DNA Constanţa, pentru că şi-au exercitat dreptul de vot la referendumul din 29 iulie, pentru demiterea lui Traian Băsescu. Este vorba despre 50 de cetăţeni care au vile la Lepşa, localitate unde au şi votat. "În ziua referendumului, în localitatea Lepşa s-au aflat peste 2.000 de persoane deoarece există peste o mie de case de vacanţă, dintre care o parte sunt proprietatea unor persoane din Constanţa. Este vorba de peste 300 de case de vacanţă ce aparţin unor persoane din Constanţa. Aşa se explică prezenţa celor din Constanţa, care au votat la referendumul din 29 iulie, la Lepşa", a afirmat primarul Valentin Bîznă.
Potrivit unor surse judiciare, şi la DNA Galaţi sunt chemate mai multe persoane tot pentru că au votat la referendum, la Lepşa.
Persecutarea celor care au votat la referendum a avut loc şi în Vrancea. Pe parcursul lunii august, procurorii DNA Galaţi au mers la Suraia şi la Tulnici, pentru a-i ancheta pe cei care şi-au exercitat un drept constituţional: acela de a vota la Referendumul din 29 iulie pentru demiterea lui Traian Băsescu. Procurorii DNA, însoţiţi de ofiţeri de poliţie, au mers din poartă în poartă în încercarea de a afla dacă s-a votat multiplu sau nu. Primarii celor două comune au declarat că este vorba de un abuz al procurorilor.
Aproximativ 50 de persoane din judeţele Constanţa şi Tulcea au fost chemate la audieri, în ultimele zile, la sediul DNA Constanţa, pentru că şi-au exercitat dreptul de vot la referendumul din 29 iulie, pentru demiterea lui Traian Băsescu. Este vorba despre 50 de cetăţeni care au vile la Lepşa, localitate unde au şi votat. "În ziua referendumului, în localitatea Lepşa s-au aflat peste 2.000 de persoane deoarece există peste o mie de case de vacanţă, dintre care o par