În ultimele zile ni se întâmplă să vedem acţiuni tot mai dramatice şi operaţiuni tot mai violente în spaţiul public global, toate acestea arătând că ceva fundamental nesănătos ni se întâmplă. Sursa: AGERPRES
Alaltăieri am văzut cu toţii, chiar în Bucureşti, cum un număr de cetăţeni chinezi protestau în apropierea ambasadei japoneze împotriva preluării de către autorităţile nipone a unui grup de insule asupra cărora şi-au exprimat pretenţiile şi autorităţile de la Beijing.
De menţionat faptul că, dacă la Bucureşti manifestanţii au fost în număr de aproximativ 500, în alte părţi ale lumii şi, în primul rând în China, numărul acestora a fost mult mai mare, iar impactul politic şi mediatic a fost cu adevărat important, semnalând opiniei publice mondiale existenţa unor tensiuni de care lumea nu avea deloc nevoie astăzi.
Destul de des mijloacele de informare din întreaga lume atrag atenţia asupra discursurilor tot mai belicoase cu care Coreea de Nord se îndreaptă împotriva vecinilor de la sud. Speranţele pe care o parte a comentatorilor le-au exprimat în momentul preluării puterii de către tânărul lider nordcoreean educat în Occident par a se fi năruit cu totul. Bunăvoinţa Moscovei faţă de regimul de la Phenian pare să complice şi mai rău lucrurile. În urmă cu aproape o lună mai avea loc un episod extrem de semnificativ din punctul de vedere al tensiunilor existente în diferite părţi ale globului. Armenia rupea relaţiile diplomatice cu Ungaria, în condiţiile în care, respectând procedurile Uniunii Europene, după ispăşirea unei părţi a pedepsei într-o închisoare maghiară, un ofiţer azer era extrădat în ţara de origine, urmând a-şi ispăşi restul pedepsei acolo.
Ofiţerul azer era acuzat de omor pentru că, în anul 2004, aflându-se la un curs de limba engleză organizat de către NATO la Budapesta, îşi decapitase un coleg armean. La revenirea în Azerbaidjan o