Puţini sunt cei care îşi mai aduc aminte despre faptul că, în anul 1989, pe lângă multele zvonuri despre căderea lui Ceauşescu de la putere, unul făcea notă aparte, şi era legat de numele unei cunoscute şi apreciate cântăreţe de muzică uşoară.
Un zvon ciudat, care circula în ianuarie 1989, atât prin cercurile artistice, cât şi prin cercurile mai puţin artistice ale Bucureştiului: Angela Similea a murit!
Însă, exact în perioada când ea ar fi trebuit să fie în lumea celor drepţi, apărea bine mersi, fotografiată şi intervievată în publicaţiile Flacăra şi Săptămâna. Undeva chiar era scris cu litere evidente: "Pentru admiratorii săi dornici de noutăţi, Angela Similea pregăteşte un nou recital".
O enigmă
Directorul general al publicaţiilor Flacăra, scriitorul George Arion, realiza un interviu (pentru Flacăra; pe atunci era şef al secţiei Cultură) cu îndrăgita interpretă exact în perioada în care bântuia zvonul că a murit.
"La finele lunii ianuarie 1989, o veste a căzut ca un trăsnet în redacţia Flacăra: Angela Similea a fost victima unui accident şi s-a dus dintre noi", rememorează George Arion.
"Nu vorbisem niciodată cu binecunoscuta cântăreaţă. După ce am intrat în posesia numărului ei de telefon, l-am format după multe ezitări. Cine avea să-mi răspundă de la celălalt capăt al firului? Ce avea să-mi spună? Spre marea mea uşurare, cea care a răspuns la telefon a fost chiar Angela Similea! Era chiar ea, contrariată de ciudatul zvon. M-a invitat în ziua de 31 ianuarie 1989 în apartamentul ei din Drumul Taberei, dacă nu mă înşel. Am încercat împreună să descoperim cine a avut interesul să răspândească o astfel de informaţie falsă şi cumplită. N-am avut nici o izbândă. Autorul de romane poliţiste care sunt n-a reuşit să descâlcească nici până acum enigma! Dar cu siguranţă a rămas cel mai ciudat zvon al anului 1989"
În schimb, gazetarul a av