Democrat-liberalii nu au renunţat la ideea de a conduce din nou prin reprezentanţii săi – Vasile Blaga şi Roberta Anastase -Senatul şi Camera Deputaţilor, iar faptul că judecătorii Curţii Constituţionale s-au trezit brusc decizând că se pot pronunţa asupra hotărârilor Prlamentului le-a ridicat minge la fileu.
La scurt timp după decizie, liderul grupului PDL din Senat, Cristian Rădulescu, a declarat că senatorii democrat-liberali au depus o nouă sesizare la CCR privind revocarea lui Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului, la 3 iulie, în acestă poziţie fiind ales preşedintele PNL, Crin Antonescu. Atunci, în regin de urgenţă, PDL a contestat revocarea lui Vasile Blaga şi a Robertei Anastase de la conducerea celor două Camere ale Parlamentului, dar judecătorii Curţii Constituţionale au declarat cele două contestaţii ca inadmisibile, explicând că nu intră în atribuţiile lor. Aceasta din cauză că între timp fusese emisă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 38/2012, care a modificat competenţa Curţii Constituţionale, astfel încât aceasta să nu se mai poată pronunţa pe deciziile Parlamentului iar revocarea din funcţie a lui Vasile Blaga şi a Robertei Anastase s-a făcut prin hotărâri ale Parlamentului.
Iată însă că la mijlocul acestei săptămâni, miercuri, Curtea Constituţională a făcut din nou o piruetă, în maniera cu care ne-a obişnuit, şi a decis că legea de aprobare a OUG 38/2012 este neconstituţională ceea ce a permis democrat-liberalilor să facă o nouă sesizare în acest sens. Grupul parlamentar al senatorilor democrat-liberali a contestat în timp record înlocuirea lui Vasile Blaga din fruntea Senatului. Contestaţia ar urma să fie, potrivit unor surse din mediul politic, judecată în 26 septembrie. În mod logic, un demers asemănător în cazul Robertei Anastase nu are cum să întârzie multă vreme.
Vicepreşedintele PSD, Ion Chelaru, s-a