La sediul Inspectoratului Școlar Județean Alba a avut loc joi o conferință de presă, în care au fost prezentate rezultatele proiectului „Vreau să termin școala și eu!”. Obiectivul principal al campaniei a fost prevenirea abandonului școlar și menținerea în școală a copiilor aflați într-o situație de risc social. Acest proiect a fost inițiat de Fundația Română pentru Copii, Comunitate și Familie și s-a desfășurat în mai multe județe din România, printre care și Alba. Aici, timp de aproape doi ani, 55 de copii au fost ajutați zilnic, prin meditații, activități recreative și consiliere, să-și îmbunătățească rezultatele școlare.
Proiectul a fost prezentat de Iulia Todea, asistent proiect FRCCF, Sorana Pogăcean, coordonatoarea centrului comunitar din Alba Iulia și Radu Lăcătuș, managerul proiectului, iar la conferință au participat și doi dintre copiii care au beneficiat de serviciile centrului.
În Alba Iulia, centrul comunitar se găsește pe strada Iederei, nr. 4A (în zona Schit). Acesta funcționează din noiembrie 2010, cu o echipă de opt specialiști, cadre didactice, asistenți sociali, psihologi, psihopedagogi, care i-au ajutat pe copiii înscriși în program cu meditații la matematică și limba română, sprijin la teme, activități recreative, suport în depășirea unor probleme de învățare sau emoționale și oferirea unei mese calde pe zi. Programul centrului se desfășoară zilnic, între orele 12.00 și 17.00.
Copiii beneficiari ai centrului au fost recrutați de la opt unităţi de învăţământ din Alba Iulia: Școala cu clasele I-VIII „Vasile Goldiș”, Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu”, Școala cu clasele I-VIII „Ion Agârbiceanu”, Colegiul Tehnic „Apulum”, Liceul Sportiv, Liceul de Muzică și Arte Plastice, și Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa”. Recrutarea s-a făcut în funcție de rezultatele școlare slabe și venitul scăzut al familiei. Din totalul celor 55 de co