Avocatul Gheorghe Piperea, care a cerut anularea deciziei BEC de înregistrare a ARD pentru parlamentare, a declarat, joi, pentru Mediafax, că decizia ICCJ de menţinere a acestei denumiri este una "gospodărească", precizând că a mai depus o acţiune la Judecătoria Sector 1 privind asemănarea de nume.
ARD rămâne înregistrată ca alianţă electorală pentru alegerile parlamentare, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, joi, atât cererea Asociaţiei România Dreaptă de anulare a deciziei BEC de înregistrare a alianţei, cât şi contestaţia reprezentanţilor PNŢCD Mihai Grigoriu şi Radu Rizescu.
Avocatul Gheorghe Piperea a declarat pentru MEDIAFAX că ştia soluţia ce urmează să fie luată de instanţă, dar opinia publică nu va crede niciodată că aceasta este o soluţie corectă, ci una "gospodărească".
"Ştiam soluţia instanţei, am spus-o chiar şi ieri în şedinţă, dar ştiu că opinia publică nu va crede niciodată că este o soluţie justă sau corectă, ci e o soluţie mai debrabă gospodărească, asta ca să nu-i spun politică", a spus Piperea.
Acesta a mai arătat că la termenul de miercuri al procesului a invocat "o chestiune de valabilitate a procolului de constituire a ARD, care este semnat de Blaga pentru PDL şi Ungureanu pentru Forţa Civică, aleşi ca preşedinţi la congresele acestor partide, dar care nu sunt înscrişi încă în registrul partidelor politice."
"În consecinţă, semnăturile lor nu sunt valabile şi nu sunt opozabile", a precizat Piperea.
El a mai spus că, în legătură cu asemănarea de nume dintre Asociaţia România Dreaptă şi ARD, a depus o acţiune la Judecătoria Sectorului 1, care are termen în luna martie 2013 şi ca obiect uzurparea.
Biroul Electoral Central a admis, în 17 septembrie, protocolul de constituire a Alianţei "România Dreaptă" (ARD), formată din PDL, Forţa Civică şi PNŢCD.
Vasile Blaga (PDL), Mihai R