Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) recomandă proprietarilor de locuinţe să verifice condiţiile contractuale ale poliţelor facultative pentru a vedea dacă trebuie sau nu să îşi mai facă şi o poliţă obligatorie.
"Dacă acestea sunt de tip proporţional sau prevăd franşize (partea din daună ce urmează să fie suportată de către asigurat - n.n.) pentru cele trei riscuri de catastrofă naturală - cutremur, inundaţii şi alunecări de teren), atunci obligaţia de a-şi asigura locuinţele, conform prevederilor legii, nu este îndeplinită.
În plus, CSA a pus la dispoziţia asiguraţilor serviciul TelVerde, care poate fi accesat gratuit la numărul 0-8008-25627 pentru lămurirea oricăror probleme ce pot apărea în procesul de încheiere a unei poliţe de asigurare şi/sau în perioada de derulare a acesteia.
CSA a mai precizat că decizia Curţii de Apel Bucureşti, prin care s-a dispus admiterea în parte a cererii de suspendare a executarii Ordinului CSA nr. 15/2012 şi a Normelor privind forma şi clauzele cuprinse în contractul de asigurare obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, reprezintă o primă fază procesuală şi nu este o decizie irevocabilă.
Decizia de suspendare a fost luată în urma unui dosar iniţiat de Astra Asigurări, al doilea jucător pe piaţa de profil după nivelul primelor.
"Admite în parte cererea. Suspendă executarea Ordinului CSA 15/2012 şi a Normelor privind forma şi clauzele cuprinse în contractul de asigurare obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, numai în ceea ce priveşte efectele articolului 7 din Norme. Ia act că s-au solicitat cheltuieli de judecată. Cu recurs în 5 zile de la comunicare", se arată pe pagina web a instanţei, potrivit Mediafax.
Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) recomandă proprietarilor de locu