Noua achiziţie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă va înlocui mesele construitela Uzina de Vagoane, pe care medicii operau până de curând.
Sistemul medical românesc a mai făcut un pas în faţă, odată cu modernizarea aparaturii din spitale. Veche de zeci de ani, aceasta a început să fie afectată serios de trecerea timpului, astfel că mulţi pacienţi, mai ales din vestul ţării, alegeau să fie trataţi în special în unităţile medicale din Ungaria. Este şi cazul Aradului, acolo unde, de multe ori, aparatura propriu-zisă punea mai multe probleme decât anumite operaţii în sine. În curând, însă, toate dificultăţile medicilor din această parte a ţării par că vor deveni istorie. Blocul operator al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, recent renovat, a primit, pentru început, două cadouri.
Acesta a fost dotat cu o masă de operaţie de ultimă generaţie, dar şi cu o lampă scialitică, astfel că, potrivit directorului unităţii medicale, Teodora Olaru, bolnavii nu vor mai pleca să se trateze în alte oraşe vecine sau chiar peste graniţă, în Ungaria. Managerul a explicat că spitalul este modernizat atât datorită investiţiilor făcute de către Consiliului Judeţean Arad, ale proiectelor, dar şi ale sponsorilor. De altfel, Societatea de Investiţii Financiare (SIF) Banat-Crişana a fost cea care a donat spitalului arădean atât masa chirurgicală electrohidraulică şi radiotrantransparentă STERIS - HIMAX, în valoare de 60.758 de euro, cât şi lampa scialitică.
Mese de la uzină
„SIF Banat-Crişana a sponsorizat în ultimii cinci ani cu 620.000 de lei sistemul de sănătate arădean", a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al SIF Banat-Crişana, Ioan Cuzman. El a constatat că medicii arădeni au operat pe mese vechi, de zeci de ani, construite la Uzina de Vagoane, dar că folosesc şi aparatură învechită. Potrivit acestuia, nici lămpile din sălile de operaţ