* anchetele de circulaţie care se vor derula în următoarele trei săptămâni pe mai multe drumuri naţionale de pe raza judeţului, dar şi în autogările din municipiu şi în gara CFR, îşi propun să colecteze informaţii care să ajute la modernizarea sistemului naţional de transport
Şoferii brăileni care au circulat, ieri, pe drumul naţional 22 (DN 22) Brăila - Râmnicu Sărat, au fost opriţi în trafic, între localităţile Tudor Vladimirescu şi Cazasu, pentru a răspunde câtorva întrebări dintr-un chestionar întocmit de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Acţiunea are ca scop alcătuirea unei baze de date care să ajute la elaborarea unui Model Naţional de Transport. Astfel, informaţiile solicitate şoferilor au vizat în principal scopul deplasărilor, originea-destinaţia deplasării, gradul de ocupare a vehiculului, precum şi tipul de marfă transportată. Aceste date urmează să fie folosite pentru elaborarea unui Master Plan General de Transport, ce are ca obiectiv "asigurarea condiţiilor pentru realizarea unui sistem naţional de transport eficient, durabil, flexibil şi sigur". Cu alte cuvinte, Ministerul Transporturilor pregăteşte terenul pentru modernizarea căilor rutiere şi feroviare, dar şi a transporturilor aeriene şi navale. Este vorba despre o strategie pe termen scurt, mediu şi lung, ce urmează să fie aplicată până în anul 2030.
Anchetele de circulaţie se vor derula în perioada 17 septembrie - 27 octombrie, pe drumurile adiacente mai multor municipii din ţară. Pe lângă Brăila, mai sunt prinse în program Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Sibiu şi Timişoara. Valoarea totală a proiectului este de 9,51 milioane de lei, fără TVA, iar de implementare se ocupă, la nivel naţional, SC "Aecom Ingenieria" SRL.
Tiberiu Cheran, supervisor "Aecom Ingenieria" pe zonele de nord-est şi sud-est ale României, ne-a