Toamna găseşti fel de fel de soiuri de ciuperci de pădure care sunt mult mai aromate şi mai gustoase decât cele de cultură. Trebuie doar să le cumperi din locuri sigure ca să nu ai surprize. Şi cele de cultură sunt bune dacă le prepari cum trebuie. Iată câteva reţete inedite. Toamna găseşti fel de fel de soiuri de ciuperci de pădure care sunt mult mai aromate şi mai gustoase decât cele de cultură. Trebuie doar să le cumperi din locuri sigure ca să nu ai surprize. Şi cele de cultură sunt bune dacă le prepari cum trebuie. Iată câteva reţete inedite.
Ingrediente: 60-80 de grame de hribi, 60 de grame de unt, o ceapă, o ţelină, 2-3 rădăcini de pătrunjel, 60 de grame de făină, sare, piper, verdeaţă (mărar şi pătrunjel), smântână pentru servit, crutoane (opţional).
Preparare: se pun legumele la fiert într-o cratiţă. Când sunt gata, se strecoară şi se dă deoparte supa. Hribii se spală bine cu apă rece, se taie mărunt, se pun în supa de legume strecurată şi se lasă să fiarbă până sunt gata. Se adaugă apoi rântaşul obţinut prin rumenirea făinii în 60 de grame de unt stins cu supă. Se adaugă verdeaţă, smântână şi se serveşte cu crutoane.
Ingrediente: 1,2 kg cartofi, 500 g ciuperci proaspete, 1/2 căpăţână de usturoi, 50 ml vin alb sec, ulei, sare, piper, cimbru, verdeaţă.
Preparare: se curăţă cartofii, se spală bine şi se taie felii. Se pun într-un castron, se adaugă piper, sare şi cimbru, se toarnă ulei şi se amestecă bine, astfel încât să fie unşi uniform şi condimentaţi. Apoi se aşază într-o tavă pe care se află hârtie de copt şi se rumenesc la cuptor cam 45 de minute. Se întorc feliile după ce s-au rumenit pe o parte.
Când sunt gata, se dau deoparte. Se spală ciupercile, se taie, apoi se ung cu puţin ulei. Se adaugă sare şi piper şi se dau la cuptorul preîncălzit, cam 30 de minute. Cât timp se coc, se curăţă usturoiul, se pisează şi se