Centrul istoric al Capitalei a urmat un trend invers fata de restul spatiilor comerciale din Capitala, fiind singura zona in care cererea a fost atat de agresiva incat chiriile au crescut chiar si in ultimii ani. Totusi, nivelul atins de chiriile din zona este considerat de unii antreprenori nerealist pentru crearea unui business solid.
Centrul istoric al Capitalei a devenit “raiul” cafenelelor in ultimii ani, cererea mare de spatii majorand substantial si chiriile cerute de proprietari. Lucrurile nu sunt insa roze in zona, iar Wall-Street.ro a discutat cu unul dintre primii antreprenori care au deschis localuri in centrul vechi pentru a lua pulsul lucrurilor.
„Nu orice bar deschis in central vechi este de succes. Apreciez ca mai putin de jumatatea jucatorilor din zona sunt peste break even.Chirile percepute astazi sunt deja nerealiste si din pacate unii operatorii accepta relativ usor un contract pe care nu-l vor putea finaliza”, a spus Dragos Petrescu, seful TrotterPrim, companie care opereaza printre altele lantul de restaurante City Grill.
Petrescu are in prezent in centrul istoric restaurantul Caru’cu Bere, o unitate City Grill si una Buongiorno.
Cum au evoluat in acest an chiriile? Consultantii imobiliari spun ca in general tranzactiile din zona sunt mai putin transparente, dar in principiu cresterea s-a mai stavilit.
“Tranzactiile din centrul istoric tind sa fie mai putin transparente. Dar datele noastre de piata au evidentiat o usoara tendinta de scadere a chiriilor pentru spatiile comerciale din zona centrala a Bucurestiului”, spun oficialii Jones Lang LaSalle.
Totusi in zonele deja aglomerate din centrul istoric, unde spatiile disponibile sunt extrem de rare, tendinta este in continuare de usoara crestere.
In ultimii ani, centrul vechi al capitalei s-a evidentiat ca o destinatie pentru petrecerea timpului lib