Centrul de Permanenţă din Mărăşeşti a rămas fără unul dintre medicii de familie. Decontarea gărzilor cu întârziere, de către Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), l-a determinat pe acesta să renunţe la postul de la Mărăşeşti. „Renunţ să mai fac gărzi la Centrul de Permanenţă din Mărăşeşti. Faptul că suntem plătiţi cu mari întârzieri este motivul principal pentru care vreau să plec. Luni mă voi duce la Direcţia de Sănătate Publică Vrancea ca să încetez convenţia civilă şi la Casa de Asigurări de Sănătate ca să reziliez contractul de finanţare. Nu mi se pare corect să fim plătiţi cu întârzieri atât de mari“, motivează medicul de familie, care a preferat să nu-i apară numele în ziar.
Coordonatorul Centrului de Permanenţă, medicul Lucian Bulză, susţine că activitatea centrului va fi îngreunată, cei cinci medici care au rămas fiind nevoiţi să facă mai multe gărzi. „Până în acest moment nu am mai primit niciun ban, doar promisiuni. Avem un medic care va pleca. Trebuie să găsesc un înlocuitor. Am tot căutat un alt medic, dar fără rezultat. Va fi foarte greu pentru noi, că rămânem doar cinci medici. În mod normal, făceam cam şase gărzi pe lună. Acum, numărul gărzilor pe fiecare medic se va mări. Sper să primim banii cât de curând“, a spus medicul Lucian Bulză.
Preşedintele CAS, Mihai Copaci, dă asigurări că la începutul săptămânii viitoare medicii îşi vor primi banii pe lunile iunie şi iulie. „S-au deblocat banii de la CNAS pentru lunile iunie şi iulie, mai exact 54 de mii. Aceşti bani ar trebui să ajungă luni sau marţi în Trezorerie şi, în aceeaşi zi, în conturile medicilor. Banii pentru Centrul de permanenţă vin de la Ministerul Sănătăţii, şi din acest motiv procesul de plată este destul de greoi. Sper ca respectivul medic să se râzgândească şi să revină să facă gărzi“, susţine Copaci.
Probleme cu plata cadrelor medicale de la Mărăşeşti au fost încă