Razboiul de la SIF Muntenia este departe de a se incheia. A inceput treptat si mocnit, a culminat cu schimbarea Consiliului Reprezentantilor Actionarilor si continua pe mai multe planuri. Desi, la acel moment, toata piata vorbea despre o schimbare istorica, mai multi actionari sunt nemultumiti de modul in care lucrurile se desfasoara in interiorul acestei companii, teoretic strategica pentru statul roman.
Coagulati intr-un grup si reprezentati de avocatul Dan Stoicescu (foto), de la casa de avocatura Constantinof si Asociatii, actionarii SIF 4 critica atat grupul concentrat in jurul omului de afaceri Gheorghe Iaciu, cat si atitudinea si actiunile SAI Muntenia.
O batalie din acest razboi a fost deja castigata. Ieri, Curtea de Apel Bucuresti a decis suspendarea ordonantei CNVM din 6 iulie, prin care s-a dispus anularea limitarii dreptului la vot in AGA pentru un grup de actionari care detin aproape 16,9% din actiunile SIF Muntenia (SIF4).
Practic, pana la solutionarea in instanta a acestui caz, lucrurile vor ramane in aer.
Actionarii reprezentati de Dan Stoicescu sunt convinsi ca avem de-a face cu o actiune concertata, asa cum SAI Muntenia a constatat inainte de AGA, cand a anuntat limitarea drepturilor de vot.
Cele mai importante nume dintre actionarii banuiti de concertare sunt omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care detine 5% din titluri, compania de administrare a investitiilor East Capital si trei dintre fondurile sale, trei fonduri de pensii ING si fondul ING International Romanian Equity, The Royal Bank of Scotland, casa de brokeraj Swiss Capital si societatea sa de administrare a investitiilor.
„Dupa o serie de investigatii proprii, am ajuns la concluzia ca avem de-a face cu o actiune concertata evidenta, motiv pentru care nu vom lasa lucrurile asa. Presa financiara il prezinta pe domnul Iaciu ca pe omul in jurul caruia