Indemnizațiile din care sunt nevoite să trăiască persoanele cu handicap constituie cele mai mici venituri acordate de la stat. Cele peste 21 de mii de persoane cu diverse dizabilități din județul nostru trebuie să facă față vieții cotidiene și să supraviețuiască, în funcție de gradul în care sunt încadrate, din următoarele sume: 202 lei indemnizația lunară pentru cei cu handicap grav, la care se adaugă 91 de lei buget complementar; 166 lei indemnizația lunară plus 68 lei buget complementar încasează persoanele cu handicap accentuat; cei cu grad mediu primesc lunar, din partea statului, 33,5 lei ca buget complementar, ei nebeneficiind de indemnizație lunară. Pe lângă aceste prestații sociale, prin DGASPC se mai asigură indemnizația lunară în cuantum de 525 lei pentru însoțitorul nevăzătorului cu handicap grav.
Sumele anuale totale necesare acordării indemnizațiilor lunare sunt, pentru persoanele cu handicap grav, de 11.382 mii lei și 26.454 mii lei pentru cei cu handicap accentuat. În ceea ce privește bugetul lunar complementar, sunt necesari, anual, 5.703 mii lei pentru oamenii cu dizabilități grave, 11.064 mii lei pentru cei cu handicap accentuat și 1.163 mii lei pentru persoanele cu gradul mediu. Pentru indemnizația însoțitorului nevăzătorului cu handicap grav sunt necesari anual, pentru județul nostru, 5.435 mii lei.
La finele anului trecut, suma totală de care au beneficiat persoanele cu dizabilități a fost de 61.201 mii lei.
Indemnizațiile din care sunt nevoite să trăiască persoanele cu handicap constituie cele mai mici venituri acordate de la stat. Cele peste 21 de mii de persoane cu diverse dizabilități din județul nostru trebuie să facă față vieții cotidiene și să supraviețuiască, în funcție de gradul în care sunt încadrate, din următoarele sume: 202 lei indemnizația lunară pentru cei cu handicap grav, la care s