Comisia Europeană a adoptat astăzi o propunere de modificare a normelor referitoare la miere în vederea clarificării naturii efective a polenului, se anunţă într-un comunicat de presă.
În conformitate cu standardele internaționale ale OMC, propunerea defineşte polenul ca fiind un constituent natural al mierii, nu un ingredient al acesteia.
Propunerea Comisiei recunoaşte că polenul este un constituent natural şi nu un ingredient al mierii. Prin urmare, întrucât polenul este considerat a fi un constituent natural al mierii, normele UE în materie de etichetare, care impun o listă de ingrediente, nu se aplică.
Pe piaţa mondială a mierii UE reprezintă aproximativ 13% (200.000 de tone). Spania este cel mai mare producător de miere (33.000 de tone), urmată de Italia, Ungaria şi România (care produc fiecare aproximativ 22.000 de tone) şi de Portugalia (21.000 de tone).
F. A. Comisia Europeană a adoptat astăzi o propunere de modificare a normelor referitoare la miere în vederea clarificării naturii efective a polenului, se anunţă într-un comunicat de presă.
În conformitate cu standardele internaționale ale OMC, propunerea defineşte polenul ca fiind un constituent natural al mierii, nu un ingredient al acesteia.
Propunerea Comisiei recunoaşte că polenul este un constituent natural şi nu un ingredient al mierii. Prin urmare, întrucât polenul este considerat a fi un constituent natural al mierii, normele UE în materie de etichetare, care impun o listă de ingrediente, nu se aplică.
Pe piaţa mondială a mierii UE reprezintă aproximativ 13% (200.000 de tone). Spania este cel mai mare producător de miere (33.000 de tone), urmată de Italia, Ungaria şi România (care produc fiecare aproximativ 22.000 de tone) şi de Portugalia (21.000 de tone).
F. A.