Toate ofertele depuse s-au calificat în cursa pentru privatizarea combinatului Oltchim.
Şedinţa investitorilor interesaţi de privatizarea Oltchim cu reprezentanţii comisiei din cadrul Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) s-a prelungit joi seară, pentru verificarea unor documente şi pentru completarea ofertelor depuse cu documente suplimentare, au declarat, vineri, reprezentanţi ai Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.
Omul de afaceri Ştefan Vuza a precizat, vineri dimineaţă, că investitorilor li s-au cerut documente suplimentare, dar că acest lucru nu este ilegal, deoarece au fost documente de clarificare.
”Nu te cheamă nimeni la ora 12.00 noaptea la minister pentru documente suplimentare ilegal. Este vorba despre documente suplimentare necesare de clarificare”, a spus Ştefan Vuza.
De asemenea, acesta a precizat că se teme ca participarea sa cu două firme la licitaţie, Chimcomplex şi AISA Invest, să nu fie considerată o acţiune concertată.
OPSPI a analizat, joi, ofertele de participare la licitaţia pentru privatizarea Oltchim, urmând ca vineri să fie analizate ofertele financiare.
Vineri la ora 12.00 va fi organizată licitaţia cu oferta în plic urmată, dacă va fi cazul, de licitaţie cu strigare după regula licitaţiei competitive, pentru vânzarea a 54,8062% din capitalul social al combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea.
Companiile PCC, Chimcomplex şi AISA Invest şi preşedintele PP-DD Dan Diaconescu au depus oferte pentru privatizarea Oltchim.
Guvernul a aprobat, în şedinţa din 24 august, Memorandumul prezentat de Ministerul Economiei care propune schimbarea strategiei de privatizare a societăţii comerciale Oltchim Râmnicu Vâlcea.
Memorandumul propune privatizarea Oltchim prin vânzarea în procedură colectivă a pac