Bătălia dintre USL şi PDL se ascute iar, după ce, anticipând parcă decizia de miercuri a Curţii Constituţionale, democrat-liberalii au zgâlţâit scaunul lui Crin Antonescu de la Senat cu o nouă sesizare. Chiar dacă judecătorii le-ar da, din nou, câştig de cauză, pedeliştii ar repurta o victorie mai mult simbolică, în sensul că Vasile Blaga nu ar sta la şefia Senatului decât vreo două luni.
Iediat după ce judecătorii Curţii Constituţionale au anunţat că nici forma modificată a Ordonanţei de Urgenţă nr. 38/2012 nu corespunde Legii fundamentale (în sensul că nu pot fi scoase din sfera de acţiune a CCR hotărârile Parlamentului), democrat-liberalii şi-au dezvăluit atacul.
Prin vocea liderului senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, ei au arătat că au depus încă de vineri o nouă sesizare la Curtea Constituţională în legătură cu modul în care a fost revocat din funcţie, de la şefia Senatului, Vasile Blaga.
O contestaţie de acelaşi fel a mai fost depusă de pedelişti la începutul lunii iulie, imediat după schimbarea fulger a preşedin-ţilor celor două Camere, dar judecătorii CCR le-au respins atunci sesizarea pe motiv că, între timp, Guvernul Ponta luase Curţii, prin ordonanţă de urgenţă, dreptul de a se mai pronunţa pe hotărârile Parlamentului.
Ulterior, odată declarate necon-stituţionale prevederile prin care se limitau atribuţiile CCR, majoritatea parlamentară a USL a modificat, în cele două Camere, controversata ordonanţă de urgenţă. Se pare însă că nici forma modificată nu este tocmai în regulă, după cum au decis judecătorii constituţionali miercuri.
Ce urmează
Dincolo de semnele de întrebare legate de capacitatea PDL de a anticipa decizia CCR de miercuri (în lipsa căreia sesizarea lor ar fi fost iar lipsită de temei), se pune întrebarea: la ce mai foloseşte să fie acum analizată schimbarea lui Vasile Blaga cu Crin Antonescu?
În