Pentru foaie:
►4 ouă ►4 linguri zahăr
►un praf sare
►2 linguri cacao
►2 linguri făină
Pentru cremă:
►250 g cremă mascarpone
►3 gălbenușuri
►o esență vanilie
►200 g zahăr pudră
►5 bucăţi kiwi
Pentru ornat:
►200 g ciocolată menaj
►1-2 lingurițe ulei sau unt topit
►2-3 frunzulițe mentă
►hârtie pentru copt
Mod de preparare:
1. Se separă ouăle, albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul, zahărul vanilat și gălbenușurile frecate cu un praf de sare. Făina și cacaua cernute se adaugă, la sfârșit, și se amestecă ușor să nu se lase.
2. Se toarnă compoziția în tava
tapetată și se bagă în cuptorul preîncălzit. Se coace la 120˚C.
Gălbenușurile se freacă separat cu zahărul pudră și cu vanilia. În crema de gălbenușuri, se adaugă brânza mascarpone. Se mixează 10 minute și se obține o cremă pufoasă și foarte gustoasă şi se lasă la rece.
3. Între timp, se scoate foaia de ruladă, se rulează cu hârtie și se lasă să se răcorească la temperatura camerei. Se scoate hârtia ușor să nu se rupă.
4. Se curăță fructele, se taie cubulețe și se lasă în sită. Se întinde foaia de ruladă, se umple cu crema mascarpone, se presară fructele și se rulează. Se ornează cu ciocolată topită la baie de aburi și se lasă la rece. Se servește ornată cu frunzulițe de mentă.