Stratul de zăpadă în masivele Parâng şi Retezat măsura, vineri dimineaţa, circa 5 centimetri, prima zăpadă fiind semnalată la altitudini mai mari de 1.700 de metri, potrivit salvamontiştilor.
‘În Masivul Parâng a nins pe timpul nopţii, mai sus de refugiul Salvamont, la peste 1.700 de metri. Stratul de zăpadă măsoară circa cinci centimetri. Este prima zăpadă, dar nu va rămâne prea mult pentru că pământul este cald şi se va topi. În Masivul Retezat, a nins pe creste, la peste 2.000 de metri altitudine, mai sus de Refugiul Bucura‘, a declarat Doru Oprişoni, de la Serviciul Public Salvamont Hunedoara.
Grosimea stratului de zăpadă din Masivul Făgăraş depăşea vineri dimineaţă, pe alocuri, 30 de centimetri, în urma ninsorilor căzute în cursul nopţii la altitudini mai mari de 2.000 de metri, însă circulaţia pe Transfăgărăşan nu este afectată.
Potrivit reprezentanţilor Secţiei Drumuri Naţionale Piteşti, pe versantul sudic circulaţia pe DN 7C – Transfăgărăşan se desfăşoară în condiţii de carosabil umed, dar zăpada nu s-a depus pe şosea. Pe versantul nordic, în schimb, s-a depus în cursul nopţii de joi spre vineri un strat de zăpadă de 10-15 centimetri, fiind nevoie de intervenţia utilajelor de la Secţia Drumuri Naţionale Sibiu pentru curăţarea şoselei.
Transfăgărăşanul, care asigură legătura între judeţele Argeş şi Sibiu, este închis oficial opt luni pe an, între 1 noiembrie şi 1 iulie, pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru – judeţul Argeş) şi kilometrul 131 (Bâlea Cascadă – judeţul Sibiu), pe celelalte porţiuni circulaţia fiind permisă tot timpul anului.
Salvamontiştii recomandă turiştilor să nu se aventureze pe trasee, deoarece vremea este schimbătoare şi rece.
Stratul de zăpadă în masivele Parâng şi Retezat măsura, vineri dimineaţa, circa 5 centimetri, prima zăpadă fiind semnalată la altitudini mai mari de 1.700 de