Proprietarii de apartamente sau garsoniere din municipiul Suceava care sunt interesaţi să le ofere spre închiriere studenţilor de la Universitatea „Ştefan cel Mare” se pot înscrie într-o bază de date a USV. Ulterior, când un student va solicita cazare în afara spaţiilor disponibile în cămine, reprezentanţii USV îi vor prezenta variantele existente.
În fiecare zi, între orele 9:30-16:30, în corpul N al universităţii (fostul Hotel Clasic II), situat pe strada Universităţii, studenţi voluntari de la USV vor oferi ajutor privind găsirea unui loc de cazare pentru studenţii rămaşi fără loc la cămin. Totul face parte dintr-un proiect al USV, intitulat „Cazarea altfel”, prin care reprezentanţii instituţiei academice îşi propun să vină în ajutorul studenţilor suceveni, pentru a le găsi cel mai bun şi cel mai convenabil loc de cazare.
Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava pune la dispoziţia studenţilor săi peste 1.000 de locuri de cazare în cămine, număr insuficient, comparativ cu cel al solicitanţilor. De aceea, reprezentanţii USV au şi decis să demareze acest proiect, „Cazarea altfel”, tocmai pentru a găsi soluţii de cazare externe, dar la preţuri preferenţiale pentru studenţii suceveni.
USV mai are contracte şi cu unele licee din municipiul Suceava pentru cazarea studenţilor în internatele acestora.
USV dă săptămâna viitoare startul cazărilor în cele patru cămine de care dispune. În funcţie de cămin şi număr de locuri în camere, tariful de cazare, care include şi utilităţile, pentru studenţii bugetaţi este între 140 şi 210 lei de persoană, pe lună, iar pentru cei cu taxă între 270 şi 360 de lei de persoană, pentru o lună. Tarifele de cazare diferă în raport cu statutul studentului, respectiv fără taxă, cu taxă, cu părinţi cadre didactice.
Condiţiile de cazare din trei cămine ale USV sunt, potrivit conducerii universităţii, la nivelul cond