Nu trebuie sa ignoram indemnul pe care-l tot auzim la radio sau televizor, acela de a bea zilnic doi litri de apa. Fara apa nu exista viata, iar lipsa apei din organism poate provoca mari probleme de sanatate.
Doar apa astampara setea, dar sunt si alimente, precum fructele si legumele, care contin apa, una speciala, binefacatoare pentru ca e plina de vitamine si saruri minerale.
Marul taie setea mai ales in zilele caniculare si amageste foamea pana la ora mesei. Tine merele in frigider, in cutia de jos, si mananca-le cu tot cu coaja. Ai sa intelegi importanta acestui fruct stiind ca este cel mai consumat fruct de pe glob si primul aliment care se da nou-nascutului cand se trece la diversificarea alimentatiei.
Fie ca se numeste harbuz - in Moldova - sau lubenita - in partea de sud a tarii -, din iulie, de cand incepe a se coace, si pana tarziu, in toamna, pepenele rosu poate fi gasit in piete, magazine sau in gramezi uriase pe marginea drumurilor asteptandu-si rabdator cumparatorii.
Pepenele rosu contine apa, cam 95%, dar si magneziu, potasiu, calciu si sodiu. Fructul este perfect pentru zilele calduroase de vara si te poate ajuta sa echilibrezi pierderile de lichide din organism.
Piersicile sunt printre cele mai racoritoare si energizante fructe ale verii, si nu numai. Aduse de departe, le gasesti in supermarchet pe tot parcursul anului. Zemoase, dulci si cu un aport caloric moderat, de numai 40 calorii la 100 de grame, piersicile sunt cele mai indicate fructe pentru remineralizarea organismului, mai ales dupa o zi obositoare, incarcata de stres. O piersica are 87% apa asa ca poate inlocui apa cu succes.
Castravetii sunt o importanta sursa de apa extrem de pretioasa, filtrata natural, vitamine si saruri naturale, si ma refer, mai ales, la castravetii de gradina, cei mici si "bubosi" care toamna s