Evenimentul zilei vă prezintă culisele desemnării pretendenților USL și ARD la un loc în Senat și Camera Deputaților Sursa: OCTAVIAN COCOLOȘ
Împărţirea colegiilor pentru alegerile parlamentare nu merge ca unsă, în ciuda faptului că listele trebuie finalizate până la jumătatea lunii octombrie.
"Grei" ai celor două blocuri politice nu şiau găsit încă un loc, printre ei PSD-istul Miron Mitrea şi democrat- liberalul Teodor Baconschi. Nici nou-veniţii nu sunt într-o situaţie mai bună.
Plecat din PDL, Silviu Prigoană se străduieşte să-şi găsească un loc pe listele PNL din sectorul 3. Membrii UNPR nu sunt înghiţiţi nici de liberali, dar nici de PSD-işti, alături de care urmează să candideze.
În ARD, principala problemă este introducerea pe listele Forţei Civice a unor politicieni care ar putea fi definiţi drept traseişti. Problema nu este atât fostul ministru PSD al Sănătăţii, Ionuţ Bazac, cât deputatul Ştefan Pirpiliu, fost preşedinte PDL sector 5.
Democrat- liberalii, care nu suportă ideea traseismului între parteneri, au făcut din Pirpiliu o chestiune de mândrie personală. Problema se pune la fel şi în cealaltă tabără, mai ales că Pirpiliu a fost cooptat deja ca secretar general al formaţiunii conduse de MRU.
În PSD, Mitrea este ţinut pe tuşă. Exclusul Geoană va candida
În PSD, stabilirea candidaţilor pentru parlamentare a devenit un bun prilej pentru a afla cine se găseşte în graţiile conducerii partidului. Altădată "un greu" al partidului, senatorul de Vrancea Miron Mitrea nu a primit încă un colegiu.
Miron Mitrea (PSD) a ajuns să aștepte cu emoții nominalizarea FOTO: VLAD STĂNESCU
Potrivit unor surse, preşedintelui PSD Vrancea, Marian Oprişan, i s-a transmis de la Centru să nu-i ofere un loc în judeţ. În schimb, Victor Ponta şi senatorul independent Mircea Geoană par că au îngropat securea războiului.
Recent