Vremea rece, vântul, hainele, încălţămintea... Toate acestea pot fi una dintre cauzele care duc la uscarea, iritarea şi sensibilizarea pielii. Vremea rece, vântul, hainele, încălţămintea... Toate acestea pot fi una dintre cauzele care duc la uscarea, iritarea şi sensibilizarea pielii.
Îţi recomandăm câteva variante de tratament 100% naturale cu ajutorul cărora îţi vei recăpăta starea de bine.
Uleiul de avocado şi cel de migdale sunt foarte bune pentru hidratarea pielii. Poţi face un amestec din 100 ml apă de trandafir, două linguriţe de miere, 20 ml ulei de migdale dulci şi 20 ml ulei de avocado. Încălzeşti puţin apa de trandafir, apoi dizolvi în ea mierea şi adaugi uleiul de migdale şi cel de avocado. Loţiunea obţinută se toarnă într-o sticlă pe care o agiţi bine, apoi o păstrezi la rece. Dimineaţa şi seara aplic-o pe faţă, gât şi decolteu, apoi şterge-o cu un disc demachiant.
Un remediu foarte bun pentru pielea aspră a tălpilor şi pentru călcâiele crăpate este să-ţi faci, în prima etapă, un scrub cu sare de mare, zaţ de cafea sau piatră ponce. Apoi, când pielea este încă foarte moale, pui câteva picături de ulei de măsline şi masezi foarte bine. Îţi pui şosete groase şi laşi uleiul să acţioneze peste noapte. De asemenea, într-o altă zi, poţi aplica pulpa unei banane coapte pe zonele deshidratate şi laşi să acţioneze 12 minute. Apoi, speli bine cu apă călduţă. Este bine să foloseşti regulat un amestec din glicerină şi apă de trandafiri pentru a avea călcâie catifelate.
Dacă îţi simţi mâinile aspre, tamponează-ţi pielea cu decoct din frunze de morcovi. Apoi aplică pe mâini o mască obţinută din patru linguri de pulpă de avocado, amestecată cu patru linguri de lapte dulce. Laşi să acţioneze 15 minute, clăteşti bine cu apă caldă, apoi îţi masezi mâinile cu ulei de măsline sau cu un unguent cu Aloe Vera sau gălbenele.
Uleiurile pe care le conţin