Soluţia pentru Oltchim nu este neapărat Dan Diaconescu, ci un investitor care să se achite rapid de o serie de sarcini extrem de clare, a declarat astăzi Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor.
El a adăugat că, timp de trei ani, guvernarea PDL nu a făcut nimic pentru situaţia Oltchim, preferând să căpuşeze compania de stat, care a ajuns la datorii de 700 de milioane de euro.
"Guvernarea USL a abordat cu seriozitate problemele de la Oltchim şi a încercat în doar patru luni şi în interiorul acordului negociat de PDL cu FMI să găsească cea mai bună rezolvare a situaţiei găsite. Aceasta nu se numeşte neapărat Dan Diaconescu, ci un investitor privat care să se achite rapid de o serie de sarcini extrem de clare: să platească salariile angajaţilor şi să menţin locurile de muncă", afirmă preşedintele Camerei Deputaţilor într-un comunicat.
"Deşi a trecut prin cel mai transparent proces de privatizare derulat din 1990 până în prezent, soarta Oltchim continuă să fie afectată de dezastrul creat de guvernarea PDL. În trei ani de guvernare, în care au controlat tot, democrat-liberalii nu au făcut nimic pentru remedierea situaţiei de la Oltchim", a mai spus Zgonea.
Premierul Victor Ponta a declarat, la Slatina, unde vizitează o fabrică deţinută de o companie rusă, că şi-ar fi dorit ca şi la Oltchim Râmnicu-Vâlcea să fi investit tot o firmă rusească.
Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.
Creanţele AVAS şi Electrica nu au fost adjudecate.
CITEŞTE ŞI:
Filmul unei zile "senzaţionale"! Cum a devenit Dan Diaconescu acţionarul Oltchim
Dan Diaconescu vrea să facă "poporul" acţionar la Oltchim pentru 5-10 lei, de telespectator
@