Spre deosebire de celelalte mari orase europene, Bucurestiului nu are inca o imagine simbol, larg recunoscuta, care sa fie asociata direct si imediat cu capitala Romaniei. Cum ar fi Turnul Eiffel pentru Paris, Big Ben pentru Londra sau, mai aproape, Palatul Parlamentului pentru Budapesta.
Imaginile reprezentative pentru Bucuresti, folosite mai ales pe pliantele sau ghidurile turistice, cuprind ba Casa Poporului, ba Ateneul Roman, atunci cand nu se foloseste Arcul de Triumf sau Casa Presei Libere. Acestea sunt cazurile fericite, cand simbol al Capitalei nu este uzitat maidanezul dambovitean.
O alta varianta soseste de departe, din extremitatea vestica a Europei, tocmai din Portugalia. Liniile Aeriene Portugheze (TAP) vin cu o idee noua de promovare a Bucurestiului. Denumit "Parisul Estului", Bucurestiul este simbolizat printr-o constructie la care nu s-a mai gandit nimeni pana acum: Biserica Rusa din Centrul Vechi.
Potrivit crestinortodox.ro, biserica Sfantul Nicolae, cunoscuta ca Biserica Rusa, a fost construita intre anii 1905 - 1909 la initiativa ambasadorului rus la Bucuresti. Lacasul era destinat personalului ambasadei si credinciosilor rusi din Capitala. Biserica a fost inchinata Sfantului Nicolae, dupa numele Tarului Nicolae al II-lea al Rusiei, fiind ridicata cu 600.000 de ruble de aur, bani pusi la dispozitie de curtea imperiala.
Biserica a ramas sub jurisdictia patriarhiei ruse pana in 1934, cand Nicolae Titulescu, la acea data sef al diplomatiei romane, obtine ca ea sa fie cedata spre administrare Universitatii din Bucuresti. Pe 5 mai 1947 Moscova isi revendica lacasul, ramanand in administrarea sa pana in 1957, cand a revenit in proprietatea BOR.
Cu Biserica Rusa pe fundal, "Parisul Estului" se identifica mai degraba cu Moscova, a carei imagine-brand este data de Catedrala Sfantul Vasi