Virtuțiile terapeutice ale mierii şi scorţişoarei sunt cunoscute încă din Antichitate. Ambele alimente sunt bogate în nutrienţi importanţi pentru buna funcţionare a organismului. Pe lângă faptul că este un bun remediu împotriva răcelilor, mierea şi scorţişoara, consumate împreună, au un rol important în procesul de slăbire.
Mierea şi scorţişoara
Pe lângă faptul că este bogată în vitamine din complexul B (B1, B2, B6, B12), mierea conţine şi flavonoide, acizi organici şi enzime, compuşi care acţionează în mod benefic asupra organismului. Numeroase afecţiuni pot fi tratate prin consumul regulat de miere, de la afecţiuni digestive, până la afecţiuni renale şi respiratorii. Nici scorţişoara nu se lasă mai prejos. Studiile efectuate de-a lungul timpului arată că doar o linguriţă cu scorţişoară administrată zilnic contribuie la reducerea riscului de dezvoltare a sindromului metabolic cu până la 30%. De asemenea, acest condiment aromat ajută la scăderea glucozei, nivelului de trigliceride şi colesterolului rău, chiar şi în cazul persoanelor care suferă de diabet zaharat de tip 2.
Arde depozitele de grăsime
Folosite împreună, cele două alimente au efecte mult mai puternice. Unul dintre beneficiile consumului de miere şi scorţişoară constă în arderea depozitelor de grăsime. Pentru prepararea amestecului, ai nevoie doar de aceste două ingrediente şi apă, fără a mai adăuga altceva. Reţeta de slăbit este foarte uşor de preparat. Mai întâi se pune o cană cu apă la fiert, în timp ce într-o altă cană se amestecă o linguriţă de miere şi ½ linguriţă de scorţişoară, până când se formează o compoziţie omogenă. După ce apa a dat în fiert, se lasă 4-5 minute să se mai răcească, după care se adaugă peste amestec. Băutura se beau de două ori pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, şi seara, înainte de culcare. Dieta cu miere şi scorţişoară durează în funcţie de câte kilo