Crin Antonescu nu este macinat de privatizarea Oltchim, de Dan Diaconescu si Partidul Poporului, de inceputul scolii cu tot cu clasa pregatitoare si Bacalaureatul prefesional sau de viitoarele numiri de procurori. Ceea ce e normal.
Dupa vara caniculara prin care a trecut, fostul presedinte interimar nu este preocupat nici de vizita la Bruxelles a presedintelui de la Cotroceni si de intalnirile acestuia cu Herman van Rompuy, Jose Manuel Barroso sau Viviane Reding. Crin Antonescu n-a avut vreme sa-si programeze in agenda astfel de intalniri.
De ce s-a calmat Crin Antonescu si a renuntat sa mai faca declaratii razboinice fata de Traian Basescu? Analistii ar spune ca referendumul i-a dat o lectie de umilinta, adoptand o atitudine de spasire fata de cei carora le-a promis un alt tip de viata, fara a reusi in promisiunea lui.
Colegii din PNL ar raspunde ca, de fapt, presedintele lor a castigat zdrobitor referendumul si doar Traian Basescu este de vina, fiind un presedinte nelegitim care trebuia sa isi dea demisia dupa rezultatul votului. Iar adversarii din PDL i-ar cere demisia lui Antonescu - asa cum acesta a promis ca va face, pe 6 iulie, in cazul in care Traian Basescu se intoarce la Cotroceni - invocand subminarea statului de drept, lovitura de stat si decapitarea institutiilor statului.
Dar pe Antonescu pare ca nici nu il mai intereseaza ca a scazut considerabil in sondaje, ca se apropie de cota lui Traian Basescu, ca il ajunge din urma Mihai Razvan Ungureanu si ca Victor Ponta l-a depasit de mult. Apropo, prim-ministrul si-a vazut de treaba dupa esecul demiterii lui Basescu - isi vede de Guvernul lui - in timp ce presedintele liberalilor se contreaza cu social-democratii pe tema referendumului si incearca sa arunce pisica moarta - cine a declansat referendum, cine l-a invalidat, cine e de vina, cum au gresit si oficiali