Nu se cunoaște cu exactitate data la care au dispărut icoanele. Obiecte de cult erau foarte vechi. Poliția încearcă să dea de urma hoților, care au sustras nu mai puțin de 21 de icoane.
Preoții au observat, când au venit la slujbă, că icoanele din lemn au dispărut. Acestea erau pictate în ulei, pe lemn, și aveau o vechime destul de însemnată. Preoții au constat că ușile de la intrarea în biserici au fost sparte. Mitropolia Olteniei a început să efectueze o evaluare a obiectelor de cult pentru a stabili prejudiciul înregistrat. Cele mai multe icoane au dispărut din biserica din satul Vârtop, de unde au dispărut 17 obiecte de cult. „Pe baza unui inventar ulterior, încercăm să stabilim valoarea prejudiciului. Icoanele sunt datate odată cu biserica şi este posibil să facă parte din patrimoniu. Nu au fost încă clasate în patrimoniul naţional”, a declarat Pompiliu Ciolacu Jr., directorul Direcţiei de Cultură Gorj.
Polițiștii se află în căutarea icoanelor dispărute
Polițiștii au demarat o anchetă pentru a da de urma icoanelor furate. Romina Dochian, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, a precizat că s-a deschis un dosar penal: „Polițiștii din Ciuperceni au fost sesizați cu privire la faptul că în perioada 8-17 septembrie, din lăcașul de cult situat pe raza comunei au fost sustrase mai multe icoane din lemn. Polițiștii au constituit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, în paralel desfășurându-se acțiuni pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului”.
Nu se cunoaște cu exactitate data la care au dispărut icoanele. Obiecte de cult erau foarte vechi. Poliția încearcă să dea de urma hoților, care au sustras nu mai puțin de 21 de icoane.
Preoții au observat, când au venit la slujbă, că icoanele din lemn au dispărut. Acestea erau pictate în ulei,