Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat că există un plan de rezervă pentru cazul în care nu va fi semnat contractul de privatizare a Oltchim, un plan de rezervă, "o centură de siguranţă pentru eventualitatea unui eşec".
"Nu vreau să fiu pesimist, vreau în primul rând să fiu optimist şi să avem astăzi semnat contractul. Într-adevăr, avem 10 zile la dispoziţie pentru semnarea contractului, sper ca domnul Diaconescu să nu întindă acest timp şi să transforme într-un fel de "Elodie" semnarea contractului. Dacă nu se va semna acest contract, avem un plan de rezervă. În acelaşi timp, prin memorandum, săptămâna trecută, guvernul României a asigurat ajutorul de urgenţă pentru angajaţi, cei care au sub salariul minim pe economie. Au început anchetele sociale. Avem deci un tampon, o centură de siguranţă pentru eventualitatea unui eşec", a spus Pop, luni, la Realitatea TV.
Potrivit acestuia, "angajaţii sunt optimişti, sunt conştienţi că repornirea combinatului le asigură locurile de muncă. De aceea, se aşteaptă cu nerăbdare ca domnul Dan Diaconescu să semneze contractul şi să înceapă activitatea la nivelul combinatului. Ei îşi doresc un investitor care să menţină locurile de muncă".
Dan Diaconescu a sosit luni, la ora 10:00, la sediul Ministerului Economiei, şi a declarat că este pregătit să semneze contractul de vânzare - cumpărare a acţiunilor Oltchim deţinute de stat, dar că totul e "să vrea şi Guvernul".