Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital solicită Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare să aprobe Proiectul de Instrucţiune astfel încât numai C.N.V.M. să aibă competenţă de a dispune suspendarea drepturilor de vot, anunţă AIPC într-un comunicat de presă.
Solictarea vine ca urmare a amânării şedinţei de la Sibiu şi reprezentanţii AIPC susţin că această instrucţiune ar trebui să vizeze nu numai S.I.F.-urile ci şi operatorii de piaţă.
"Toate documentele care au stat la baza adoptării hotărârii din data de 21 septembrie privind suspendarea drepturilor de vot ale acţionarilor, considerăm că, în lipsa urgentării adoptării proiectului de instrucţiune pentru aplicarea prevederilor art. 286 din Legea 297/2004 se creează un precedent periculos atât din partea C.N.V.M. care, cu mai puţin de 24 de ore înainte, decide amânarea desfăşurării unei A.G.A., precum şi din partea consiliilor de administraţie ale societăţilor reglementate de C.N.V.M. care, cu o zi înainte de desfasurarea A.G.A., decid să suspende drepturile de vot ale unor acţionari.
După cum am mai menţionat şi în alte adrese anterioare, considerăm că eliminarea pragului de 5% în cazul S.I.F.-urilor, dar şi în cazul operatorilor de piaţă, ar duce la o mai buna funcţionare a pieţei de capital din România, facând-o mai atractiva pentru investitori", transmit reprezentanţii AIPC într-un comunicat de presă.
F. A. Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital solicită Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare să aprobe Proiectul de Instrucţiune astfel încât numai C.N.V.M. să aibă competenţă de a dispune suspendarea drepturilor de vot, anunţă AIPC într-un comunicat de presă.
Solictarea vine ca urmare a amânării şedinţei de la Sibiu şi reprezentanţii AIPC susţin că această instrucţiune ar trebui să vizeze nu numai S.I.F.-urile ci şi operatorii de piaţă.
"Toate documentele care au