Alex "Teacher" Cirtu adora sa pregateasca dulciuri, iar tarta cu blat de negresa si mousse de ciocolata cu cappucino este una dintre preferatele sale.
In cadrul competitiei de la Cluj, Alex si Mehrzad le-au prezentat juratilor Shole Zard - un desert fusion cu mai mlte straturi: orez cu sofran, apa trandafir, migdale; budinca de orez cu vanilie si jeleuri de coacaze negre, banane si rodie, Tarta cu biscuiti, ghimbir, unt de arahide, sirop de artar si migdale, crema de piersici, nectarine flambate si jeleu de ananas, Tartacu lamaie, ananas si bezea, Tarta cu visine in tuica si mousse de ciocolata cu cappucino, Tarta din gris cu lapte si miere si crema de mousse de banane si melcisori de portocala, Tarta din cereale, crema de prune, ciocolata alba si jeleu de coacaze negre.
Iata cum se pregateste tarta cu blat de negresa si mousse de ciocolata cu cappucino:
"Ingrediente:
Pentru blatul de negresa:
-5 oua
-200 g zahar
-200 ml ulei
-90 ml apa
-275 g faina
-1 praf de copt
-5 lingurite de cacao bio cat mai concentrata
-o lingura esenta de cafea
-50 g visine din visinata stoarse bine
-100 g unt
-2 linguri sirop de artar
Pentru mousse-ul de ciocolata
-350 ml Creme Patisserie
-250 g mascarpone
-320 g ciocolata cu cappucino de calitate
-1 pliculet de gelatina Tort Gelee
Mod de preparare
Blatul de negresa:
-Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le frecam cu zahar si apoi adaugam uleiul treptat, urmat de apa la sfarsit.
-Cernem faina bine de tot incat sa fie fina si apoi o amestecam cu praful de copt si linguritele de cacao.
-Adaugam acest amestec in compozitia cu galbenusurile peste care punem lingura de esenta de cafea si amestecam (de preferabil cu o lingura de lemn si nu cu mixerul, altfel va iesi cu gauri de aer in el). @N_