Cele 13 cămine studenţeşti ale Universităţii Transilvania din Braşov au 4.233 de locuri şi acoperă în proporţie de 82% solicitările studenţilor pentru un loc de cazare, a declarat luni prorectorul Daniel Munteanu.
„Avem opt cămine studenţeşti mai vechi, cu grup sanitar comun, în Campusul universitar Memorandului şi cinci cămine mai noi, construite în anii 1985-1986, cu grup sanitar în cameră, în Campusul de pe Colina Univesităţii. Cazarea o face fiecare facultate în parte ţinând cont de o serie de criterii. În primul rând după sesiunea din această toamnă să nu aibă mai mult de trei restanţe şi un alt criteriu important este ca distanţa faţă de municipiul Braşov să fie mai mare de 30 de kilometri având în vedere că în anul universitar trecut mai mult de jumătate dintre studenţi erau din afara Braşovului“, a spus prorectorul Daniel Munteanu.
Şi pentru studenţii din Republica Moldova criteriile sunt aceleaşi, a precizat sursa citată. Alţi studenţi străini sunt în număr mai mic la Universitatea Transilvania şi nu stau în cămine.
În ceea ce priveşte taxele de cazare, acestea variază în funcţie de confortul căminelor, de la 135 de lei la 145 de lei pe lună.
„Cheltuiala medie cu o cameră de cămin pe lună este de 210 lei. De la bugetul de stat primim o subvenţie de 60 de lei pe lună, iar restul achită studenţii“, a spus Munteanu, citat de Agerpres.
Referitor la investiţiile în căminele studenţeşti, acestea s-au făcut sau sunt în curs de finalizare: igienizarea spaţiilor de locuit şi a celor comune, a cantinelor, iar terenul de sport de pe Colina Universităţii care va fi dotat cu gazon, tribună nouă şi reflectoare. Toate acestea s-au făcut din fondurile proprii ale instituţiei de învăţământ, a mai spus prorectorul Daniel Munteanu.
Universitatea Transilvania are pentru anul universitar 2012-2013 un număr de 21.800 de studenţi care învaţă