În afară de voinţă şi putere de muncă, un element vital ce determină capacitatea noastră de memorie este felul în care mâncăm. Aşadar, să ne asigurăm că includem în alimentaţia noastră mâncăruri ce ne ascut mintea şi simţurile!
Mere
Un măr pe zi ne scapă de doctori! Această expresie s-a dovedit a fi adevărată în foarte multe cazuri, inclusiv în cel de îmbunătăţire a funcţionării memoriei! Aşadar, dacă doreşti să ai o minte ageră, consumă mere. Atenţie! Nu curăţa coaja acestora deoarece ea conţine, pe lângă numeroasele vitamine şi minerale, doi antioxidanţi foarte puternici: quercetina şi antocianina.
Struguri
Consumul de struguri este excelent pentru memorie dacă ai copii care trebuie să consume fructe. Tu poţi înlocui consumul de struguri cu cel de vin (în cantităţi moderate), deoarece şi acesta conţine fito-chimicale excelente pentru îmbunătăţirea procesului de memorie. Gustoşii struguri sunt o sursă bogată de quercetină şi antocianină, pe lângă vitamina C, care te ajută şi ea să fii mai agil din punct de vedere psihic.
Afine
Mai multe studii au demonstrat faptul că afinele joacă un rol important pentru sănătatea organismului nostru. Se pare că ele îmbunătăţesc funcţionarea creierului şi sunt excelente pentru o memorie ieşită din comun. Ele conţin numeroase fito-chimicale ce ajută memoria noastră, dar şi antioxidanţi ce luptă împotriva îmbătrânirii şi a pierderilor de memorie ce au loc o dată cu înaintarea în vârstă.
Peşte
Orice peşte gras este o extraordinară sursă de acizi Omega 3, care sunt esenţiali pentru un sistem nervos sănătos. Atunci când consumăm peşte nu doar ne îmbunătăţim abilităţile de rezolvare a problemelor, ci şi funcţionarea memoriei şi a organismului în general. Ideal ar fi să consumăm peşte măcar o dată pe zi. Cu siguranţă vom observa beneficiile pe care acesta le aduce pentru sănătate!
Roşii @N_