Perele sunt cunoscute de milenii, cultivate în Asia şi Europa. Perele sunt fructe cu beneficii uimitoare pentru sănătate, care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică.
1. Coaja
Coaja conţine jumătate din cantitatea totală de fibre a fructului, de aceea nu trebuie înlăturată! Alte beneficii ale cojii sunt legate de conţinutul ridicat în antioxidanţi şi substanţe anticancerigene, precum acidul cinamic.
2. Scad riscul apariţiei diabetului zaharat tip 2
Perele conţin anumiţi compuşi chimici cunoscuţi sub denumirea de „flavonoide”, care cresc răspunsul celular la insulină, fiind un remediu natural împotriva rezistenţei la insulina din diabetul de tip 2. Prin aceste proprietăţi, perele scad riscul apariţiei diabetului zaharat de tip 2. În acest sens, salatele de mere şi pere reprezintă un „aliat” de nădejde pentru scăderea riscului de diabet.
3. Fibre
Perele au un conţinut ridicat de fibre, în proporţie de până la 23%. Prin conţinutul lor crescut în fibre, perele ajută tranzitul intestinal şi sunt un remediu naturist pentru constipaţie şi pentru asigurarea unui tranzit sănătos. Perele s-au dovedit eficiente în prevenţia cancerului colorectal.
4. Vitamina C
Perele sunt fructe al căror conţinut de vitamina C ajunge până la 13% din cantitatea fructului, fiind o sursă naturală foarte bogată în vitamina C, unul din cei mai puternici antioxidanţi.
5. Vitamina K
Vitamina K este indispensabilă pentru sintetizarea de către organism a factorilor de coagulare sangvini şi pentru sănătatea oaselor. Perele conţin 10% vitamina K, fiind recomandat consumul lor pentru aportul acestei vitamine.
www.garbo.ro
Perele sunt cunoscute de milenii, cultivate în Asia şi Europa. Perele sunt fructe cu beneficii uimitoare pentru sănătate, care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică.
1. Coaja
Coaja conţine jumătate