Satul Viscri, din judeţul Braşov, este preferatul Prinţului Charles şi al multor străini care au auzit de minunea comuniunii oamenilor cu natura. Şi pentru că locuitorii de la Viscri ştiu că au ce să ofere lumii, au pregătit o dulceaţă care va devein celebră, nu doar datorită gustului excepţional, ci şi datorită prezentării şi mai ales preţului de peste 250 de euro.
Reţeta este secretă, dar producătorul ne-a dezvăluit cate ceva din secretele acestei delicatese. “Este o dulceaţă făcută din mai multe fructe de pădure, iar prezentarea ei va fi una pentru produse de lux. Borcanele vor fi învelite într-o ţesătură cu argint şi vor fi însoţite de linguriţe speciale, de argint”, spune Cristi Gherghiceanu, unul dintre sătenii de la Viscri direct implicaţi în lansarea pe piaţa internaţională a acestui produs romanesc excepţional.
Cea mai scumpă dulceaţă din Europa se va lansa, luna viitoare, la târgul de produse alimentare organizat la Paris în perioada 19-24 octombrie, iar oamenii din satul adoptiv al prinţului Charles sunt convinşi că francezii, şi nu numai ei, le vor aprecia produsul la fel de mult cum apreciau, în perioada interbelică, celebra ciocolată a Casei Capşa, care a cucerit întreaga Europă, la foarte scurt timp după lansare.
Lansarea pe piaţa internaţională a acestui produs de lux este o parte din proiectul de dezvoltare a satului Viscri, alături de Saschiz şi alte localităţi din zona Tarnava Mare, proiect la care şi-a adus o parte din contribuţie chiar prinţul Charles, prin promovarea zonei la nivel internaţional. Proiectul este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial POS MEDIU, accesat cu ajutorul cofinanţării Orange Romania.
Mai mult pe Jurnalul.ro
Satul Viscri, din judeţul Braşov, este preferatul Prinţului Charles şi al multor străini care au auzit de minunea comuniunii oamenilor cu natura. Şi pentru c