Răspunsul la această întrebare l-a aflat o importantă rețea privată de sănătate, întrebându-și pacientele ce așteptări au, atunci când vin la medic pentru ele însele sau pentru copiii lor. Iată ce doresc româncele. Răspunsul la această întrebare l-a aflat o importantă rețea privată de sănătate, întrebându-și pacientele ce așteptări au, atunci când vin la medic pentru ele însele sau pentru copiii lor. Iată ce doresc româncele.
1.517 femei au completat chestionarul postat pe www.ceisidorescfemeile.ro, în perioada 1 august - 6 septembrie 2012. Unele dintre respondente sunt deja mame (50.30%), altele sunt însărcinate (8.90%) sau în așteptarea primului lor copil (40.80%).
• Din studiul amintit reiese că femeile care nu au copii, deşi au o vârstă mai mică decât restul respondenţilor, sunt conștiente de importanța serviciilor medicale și își doresc, în primul rând (80,61%), accesul la toate tipurile de intervenții si investigatii ginecologice, indiferent de complexitatea lor.
• Pentru a obține informații medicale, 34% apelează la mediul online, pe primul loc rămânând totuşi opinia medicului ca sursă de încredere.
• Relaţia medic-pacient este foarte importantă pentru această categorie de femei: pentru 78,35% din ele, medicul trebuie sa acorde timp suficient pentru un diagnostic corect; 66,07% vor să fie luat în calcul tot istoricul medical și nu doar o nevoie punctuala; 21,32% vor ca medicul să își amintească de ele la urmîtoarea vizită.
• Aşteptările de la un spital privat au crescut şi în rândul femeilor fără copii, mai mult decât un ambient plăcut ele aşteptând o echipa de medici foarte bine pregatita (70,27%) şi servicii medicale personalizate (68%) alaturi de cea mai buna solutie medicala pentru cazul lor. In plus, un procent semnificativ,de 60%, considera ca politica de preturi transparenta este foarte importanta.
• Legat de sănătat