La numai 24 ore după lansarea noului iPhone, cei de la Apple au fost "bombardaţi" cu precomenzi, cererea ajungând la peste 2 milioane de unităţi, de două ori mai multe faţă de recordul anterior stabilit de iPhone 4S.
În ciuda vânzărilor record, iPhone 5 nu este tocmai un gadget perfect. Apple mai are, se pare, de lucru la smartphone-ul minune. România liberă vă propune un top al defectelor iPhone 5.
Conectivitatea 4G
Conectivitatea 4G este un lucru bun, nu-i aşa? Într-adevăr, este: permite funcţionarea la viteză mai mare a internetului. Singura problemă este că iPhone 5 nu va funcţiona pe mare parte din reţelele de mare viteză din Europa.
Problema o reprezintă frecvenţele folosite în Europa. iPhone 5 nu este compatibil cu serviciile 4G pe frecvenţele 800 MHz si 2,6 GHz, dezvoltate în cele mai multe regiuni din vestul Europei, inclusiv Spania, Italia şi Franţa.
Pe de altă parte, smartphone-ul este compatibil cu frecvenţa 1,8 Ghz, care este încă folosită pentru serviciile de voce de cei mai multi operatori de telefonie mobilă din Europa, potrivit celor de la Reuters.
Asta înseamnă, din start, că iPhone 5 nu va fi "de două ori mai rapid decât iPhone 4s" în ceea ce priveşte browsingul.
Maps
După un lung conflict cu gigantul Google, cei de la Apple au renunţat la sistemul GPS Google Maps. Astfel a luat naştere Apple Maps, o aplicaţie foarte lăudată în ziua lansării chiar de Tim Cook, CEO al Apple. Aplicaţia vine la pachet cu sistemul de operare iOS6.
Nu a durat mult şi problemele au început să apară. În numai câteva ore de la lansarea upgrade-ului iOS6, internetul s-a umplut de screenshot-uri cu bug-urile aplicaţiei Maps: oraşe lipsă, informaţii greşite, rute care ocolesc destinaţia, imagini din satelit care duc cu gândul la blockbusterul Inception.
Fanii Apple sunt revoltaţi iar forumurile sunt pline de intern