Ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) "Cocor" include elaborarea unui studiu privind posibilitatea dezmembrării clădirii centrului comercial Cocor şi vânzarea suprafeţelor comerciale utile către chiriaşi sau alte persoane interesate, se arată în completarea convocatorului AGA al companiei. Preţul minim ar urma să nu fie mai mic de 5.000 euro/mp, existând posibilitatea să se ajungă şi la peste 50.000 euro/mp, pentru suprafeţe mai mici.
Iniţial, în adunarea acţionarilor programată pentru 8 şi 9 octombrie era programată ratificarea deciziei Consiliului de Administraţie (CA) al "Cocor" să încheie două antecontracte de vânzare a două spaţii comerciale, în valoare de 2,1 milioane euro, respectiv 1,9 milioane euro. Ulterior, la solicitarea lui Aurel Beşliu şi a companiei "Turnover ABC", acţionari ai companiei, CA "Cocor" a decis să introducă pe ordinea de zi elaborarea studiului în cauză.
Acţionarii "Cocor" şi-au dat, în luna iulie, acordul pentru scoaterea la vânzare, pentru 50 milioane euro, a magazinului Cocor, alături de alte clădiri ale societăţii.
Mişcarea vine în urma aprobării strategiei de restructurare a societăţii propusă de CA, în sensul valorificării de active în condiţii avantajoase pentru societate în scopul rambursării totale sau parţiale a creditului sau refinanţarea parţială sau totală prin sistemul bancar, instituţii financiare sau în orice alt mod, inclusiv emisiunea de obligaţiuni sau renegocierea cu BCR a creditului.
Compania a vândut, până în prezent, o serie de spaţii comerciale pe care le deţine.
"Cocor" a scos la vânzare şi complexul hotelier cu acelaşi nume din staţiunea Neptun, la un preţ de pornire de 18 milioane de euro, care poate să scadă cu cel mult 40%.
Cocor este deţinută de fondul de investiţii Broadhurst Investments, Daniel Stoica, Liviu Ursan, Aurel Beşliu, SIF Munte