Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunării şi RIG SERVICE au anunţat, ieri, cum va fi organizată cea de-a XII-a ediţie a Cupei Mondiale la Pescuit Crap 2012. La eveniment au participat Niculai Şelaru - director general AGVSPS, Florin Cârstocea - preşedintele companiei Rig Service (organizator), Cristian Bărhălescu - secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Corina Martin - preşedintele Asociaţie Litoral - Delta Dunării şi a ANAT.
Timp de şase zile, între 25 şi 30 septembrie, 75 de pescari din 21 de ţări participă la cea de-a XII-a ediţie a Cupei Mondiale la Pescuit Crap 2012. Pentru pregătirea ca la carte a concursului s-au investit 1,5 milioane de euro în lacul de la Corbu. Antonio Gigli, reprezentantul preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Pescuit Sportiv, s-a declarat încântat de condiţiile de pe Lacul Mare de la Corbu. Evenimentul va plasa judeţul Constanţa pe harta pasionaţilor de pescuit. Prima ediţie a Cupei Mondiale la pescuit Crap a avut loc în anul 2001. Ţările participante la concurs sunt: România, Africa de Sud, Lituania, Moldova, Rusia, Franţa, Estonia, Slovenia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Grecia, Kazahstan, Anglua, Ucraina, Italia, Spania, Nulgaria, Bosnia-Herţegovina, Macedonia şi Portugalia. În prima zi a concursului, 25 septembrie, delegaţiile naţiunilor participante la concurs vor fi invitate la o petrecere în stil tradiţional, care va fi organizată la GMP Holiday Camping Mamaia.
Parada cu care alegorice în Mamaia
Pe 26 septembrie, în staţiunea Mamaia, va avea loc o paradă a ţărilor participante cu care alegorice şi municipiul Constanţa, urmată de ceremonia de deschidere a campionatului la Pavilionul Expoziţional. În aceeaşi zi, 26 septembrie, la ora 12.00, îşi vor deschide porţile Târgul de pescuit, vânătoare şi ambarcaţiuni de agrement şi Expoziţia de