Poliţiştii vor desfăşura mai multe campanii de informare în scopul prevenirii victimizării minorilor şi a delincvenţei juvenile. În plus le vor spune braşovenilor cum să se ferească de hoţi şi cum să fie în siguranţă în trafic.
Statisticile arată că minorii ajung să comită infracţiuni din cauză că părinţii nu le acordă suficientă atenţie şi nu mai au autoritate asupra lor, din cauza sărăciei, dar şi a unor programe cu violenţă pe care minorii le urmăresc la televizor.
Copiii urmăresc emisiuni TV care nu le sunt destinate, ignorând semnele de avertizare ale Consiliului Naţional al Audiovizualului. Copiii manifestă uneori tendinţa de a imita comportamente observate în emisiuni, filme TV, considerând că ele reflectă realitatea aşa cum este ea, deci asa este normal.
Copiii petrec prea mult timp în faţa televizorului, fără a mai avea interes pentru alte activităţi, în special cele de lectură, sau alte tipuri de activităţi care le-ar putea fi de mai mare folos pentru evoluţia lor ulterioară (de exemplu, practicarea unui sport sau desfăşurarea unor activităţi extraşcolare).
Toate aceste cauze duc la tulburări de conduită a copilului care se manifestă prin ameninţări, bătăi, loviri cu diferite obiecte, cruzime fizică faţă de animale sau oameni, distrugerea proprietăţii deliberat, fraudă (intrare prin efracţie, minciuni spuse pentru a obţine bunuri sau favoruri, ori pentru a evita anumite obligaţii) furturi ,tâlhării , violări serioase ale regulilor (fuga de acasă în mod repetat, mai ales noaptea, chiulul de la şcoală în mod frecvent etc.).
Pentru a putea preveni adoptarea de către copii a unui comportament deviant sau chiar delincvent ,este necesar ca părinţii să se implice activ în viaţa copiilor ,să-i supravegheze şi, nu în ultimul rând, să-i informeze în mod corect asupra consecinţelor comiterii de fapte antisociale.