Avocatul fostului edil, Gheorghe Mateuţ, a anunţat, la termenul de luni, că a formulat recurs faţă de sentinţa de menţinere în arest a clientului său, pronunţată vineri de Curtea de Apel Târgu Mureş, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Recursul formulat urmează să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, judecătorul Floare Găzdac declarând, tot la termenul de luni, că instanţa de la Târgu Mureş va trimite dosarul marţi către instanţa supremă.
La termenul de luni de la Curtea de Apel Târgu Mureş au fost audiaţi zece martori, majoritatea angajaţi la Primăria şi Poliţia Locală din Cluj-Napoca. Toţi au declarat că au fost implicaţi în diverse faze ale derulării contractelor legate de salubrizarea oraşului şi că asupra lor nu s-au făcut niciun fel de intervenţii.
Unii martori au dat declaraţii referitoare la o sesizare depusă de Rosal, referitoare la creşterea tarifelor de depozitare, rămasă nerezolvată. Martorii au spus la termenul de luni că aceasta a fost repartizată greşit, iniţial Serviciului Tehnic, Reparaţii Imobile, Monitorizare Servicii Comunitare de Utilităţi Public din cadrul Primăriei, şi nu Serviciului Juridic, după care angajaţii au uitat de ea, deoarece sunt foarte puţini.
Totodată, martorii au dat declaraţii şi despre contestaţiile legate de amenzile pe care le primeau Rosal şi Compania de Salubrizare Brantner Vereş S.A, în urma plângerilor formulate de cetăţeni. Martorii au spus că, în cazul a peste 40 de contestaţii referitoare la sancţionarea celor două firme, acestea nu au fost trimise la instanţă spre soluţionare decât după câteva luni, însă legea nu prevede sancţiuni în legătură cu această situaţie. Toţi martorii angajaţi la Serviciul Evidenţa Persoanelor, Baze de Date, Juridic şi Relaţii Publice au negat că întârzierea trimiterii contestaţiilor la instanţă ar fi avut vreo legătură cu fostul primar.
Un nou