Cel mai probabil, deputata PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, va candida pentru un nou mandat în Colegiul 1, adică în municipiul Suceava, mai puţin cartierul Burdujeni. Pe doamna Ardeleanu am criticat-o în numeroase rânduri, în principal pentru că s-a plasat în armata de apărători fanatici ai fostului ministru PDL al Educaţiei, needucatul Daniel Funeriu. Sanda-Maria Ardeleanu a preferat să-i cânte în strună necioplitului şi nepriceputului Funeriu decât să sprijine Universitatea „Ştefan cel Mare”, al cărei prorector a fost până când a obţinut statutul de membru al Camerei Deputaţilor.
Culmea fanatismului a fost atinsă de universitara Ardeleanu atunci când i-a luat apărarea domnului Funeriu chiar şi când acesta a plasat universitatea suceveană în ultima clasă valorică. S-a demonstrat, ulterior, că Daniel Funeriu a fost cumplit de nedrept cu Universitatea „Ştefan cel Mare”. Totuşi, poate că talibanismul de care a dat dovadă Sanda-Maria Ardeleanu în cazul Funeriu poate fi privit ca o dovadă a faptului că deputata este o persoană loială partidului şi, automat, activiştilor pe care acesta îi promovează în funcţii de conducere. Mă întreb ce-ar fi făcut, oare, universitarul Băişanu dacă ar fi fost în locul doamnei Ardeleanu. Ar fi sărit în apărarea universităţii sucevene şi s-ar fi răţoit la ministrul pus de partidul său? Mă întreb acest lucru fiindcă Alexandru (Sandu) Băişanu va fi contracandidatul Sandei-Maria Ardeleanu la alegerile programate pe 9 decembrie.
Domnul Băişanu are prima şansă, fiindcă vine cu un important capital de imagine acumulat la jumătate acestui an în calitatea sa de candidat la postul de primar al Sucevei. Sandu Băişanu a pierdut alegerile la o diferenţă mică de voturi, ceea ce-l face să aştepte cu optimism alegerile generale din această iarnă. Rezultatul domnului Băişanu a fost, în aparenţă, bun. Însă, nu trebuie uitat că acesta a